Sallands Beste Bulten is een NTFU-erkende toertocht vanuit Deventer over 3 afstanden: 130km, 90km en 50km (jeugdafstand). Starten tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

Een gerenomeerd toertocht met een nieuwe naam

"Sallands Beste Bulten?" zult u denken, "nooit van gehoord!". Dat kan kloppen want de jaarlijkse toertocht van WSV De Zwaluwen heette voorheen de Sallandse Heuvelentocht. Een evenement waaraan vele wielrenners goede herinneringen bewaren omdat deze tocht reeds jarenlang op de kalender staat.

Volg, like en deel de Sallands Beste Bulten pagina met het laatste nieuws, deel je interesse in het evenement met je vrienden en laat weten of je gaat.

Heuvels, bergen, bulten..

Bij de vernieuwde editie van de tocht hebben we ervoor gezorgd het beste te behouden, namelijk de prachtige route met uiteraard als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug.

Voor de nieuw naam hebben wij ons vooral laten inspireren door het Sallands taalgebruik. Het woord "berg" moet natuurlijk binnen onze landsgrenzen sowieso met een korreltje zout worden genomen, ook al heten ze officieel Holterberg, Haarlerberg of Luttenberg, "Heuvel" is een betere omschrijving. De Sallander echter duidt dat bij voorkeur aan als "bult". Zo "fietst hij de bult op", en als het een flinke bult betreft dan noemt hij dat een "beste bult".

Voeg daarbij het gegeven dat we de mooiste beklimmingen van Salland in onze tochten hebben opgenomen, en de naam Sallands Beste Bulten is niet meer dan logisch!

Maar niet alleen de naam is veranderd: we hebben ook een prachtige nieuwe startlocatie, en een extra afstand: de 50 km voor de jeugd! Onze eigen vereniging kent namelijk een enorme groei bij de jeugd. En ook bij andere verenigingen zien wij die ontwikkeling. Daarom dus dit jaar een speciale jeugd-afstand: de 50 km! 

 
 
 
Ga naar boven