Onze missie

De Zwaluwen willen de fietssport onder de mensen brengen en richt zich daarbij op de gemeente Deventer en de omgeving. We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van de fietssport in de breedste zin van het woord. We bieden verschillende takken van de fietssport aan, in wedstrijd- en of groepsverband. Fietsers kunnen naar behoefte alle disciplines beoefenen. We luisteren naar de mensen die al fietsen of nog willen gaan fietsen en bieden zo een blijvend aanbod. Dit alles in een zo veilig mogelijke omgeving.

Visie

De sportieve fietser beoefent vaak diverse disciplines van de fietsport: MTB, weg wielrennen (toer en competitie), crossfiets/veldrijden, baanwielrennen, BMX etc. Dat gebeurt op zeer diverse niveaus, afhankelijk van leeftijd, ambities, talent, fysieke, mentale mogelijkheden, financiën. Een fietser beoefent regelmatig meer dan één discipline.

De Zwaluwen wil voor deze fietsers een aanbod bieden met een opzet die het mogelijk maakt om voortdurend van alle soorten wielersport gebruik te kunnen maken. Voor jong en oud. Ons aanbod bestaat uit de volgende disciplines: MTB, weg wielrennen (toer en competitie), ID cycling, veldrijden en baanwielrennen. Leden kunnen deelnemen in toer-, groeps-, individueel-en/of wedstrijdverband. Of vanzelfsprekend, van alles wat.

De contributie van de leden is de financiële basis van de begroting. Extra inkomen bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring wordt vooral geworven d.m.v. projecten. Onze kleding is zonder sponsornamen voor langdurig gebruik met een vaste huisstijl. De Zwaluwen presenteren zich in de kleuren en design uit 1948.

Ga naar boven