Lid worden bij KNWU vereniging en WSV De Zwaluwen Deventer

Binnen fietsverenigingen is niet alleen veel deskundigheid op het gebied van wielrennen aanwezig, je kunt altijd samen met andere leden trainen en wedstrijden rijden.

Het basislidmaatschap KNWU

Voor alle sportieve fietsers die goed verzekerd op pad willen heeft de KNWU een zeer voordelig lidmaatschap: het basislidmaatschap.
Met dit basislidmaatschap van de KNWU ben jij tot en met 31 december van elk jaar goed verzekerd tijdens trainingswedstrijden- en toertochten en ontvang je een unieke KNWU ledenpas waarmee je korting krijgt op KNWU evenementen en (NTFU) toertochten. Je lidmaatschap wordt aan het einde van het jaar automatisch voor je verlengd. De kosten (10 euro per jaar) is inbegrepen bij de jaarlijkse contributie van onze vereniging. Nadat je de contributie hebt overgemaakt melden wij jou z.s.m. aan bij de KNWU om verzekerd deel te kunnen nemen aan de evenementen die onze vereniging organiseert!

Licentie

Om wedstrijden te kunnen rijden is een KNWU lidmaatschap vereist. Voor clubcompetities (zoals onze eigen Zomeravondcompetitie) volstaat een KNWU basislidmaatschap. Voor deelname aan KNWU wedstrijden dien je een licentie aan te vragen.
Afhankelijk van leeftijd en niveau kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Sportklasse, Amateur of Belofte/Elite licentie. Bij WSV De Zwaluwen Deventer rijden de meeste renners bij de Sportklasse, maar ook in de andere categorieën zijn wij vertegenwoordigd. Voor het aanvragen van een licentie dien je een medische keuring te ondergaan.
Meer informatie over licenties en de medische keuring kun je vinden op de website van de KNWU of bij één van de ervaren renners van De Zwaluwen Deventer. Let op, een licentieaanvraag dient door De Zwaluwen Deventer goedgekeurd te worden. Deze wordt pas goedgekeurd indien de contributie is betaald.

Contributie

De contributie bedraagt voor volwassenen (boven 18 jaar) 75 euro. Onder de 18 jaar is de contributie 45 euro. Het basislidmaatschap voor de KNWU is hier bij inbegrepen. Nadat je je hebt aangemeld als lid, ontvang je een verzoek om de vereniging te machtigen om de contributie te incasseren. Deze incasso zal dan rond de 15e van de eerst opvolgende maand geschieden. De aanvraag voor wedstrijdlicenties wordt pas goedgekeurd door de secretaris, indien de contributie is betaald.

Wielerkleding

WSV De Zwaluwen Deventer heeft ook eigen wielerkleding. Te koop in de webshop tegen erg scherpe prijzen en van uitstekende kwaliteit (zie de link op deze website voor meer informatie en het aanbod). Leden worden geacht minimaal een set kleding (in ieder geval een shirt en een broekje) af te nemen indien zij deel (willen gaan) nemen aan (trainings)wedstrijden en/of evenementen die georganiseerd zijn door onze vereniging.

 

Ga naar boven